baaaaaddddddaadddeee 2008 i botten ån

ja kolla själva

Sju bävrar skjutna

Bävrar attackerar badande

Publicerad 8 augusti 2007 - 18:06

 

Det rör sig under ytan på Bottenån i Lindesberg och efter flera attacker mot människor som badar har kommunen nu bestämt för skyddsjakt - på bäver

Video

Bakom idyllen vid Bottenån i Lindesberg döljer sig ett ovanligt problem. Vid två tillfällen senaste tiden har människor attackerats och rivits eller bitits av bävrar som har sin hydda i närheten.

De badare som drabbats har klarat sig med rivsår och blåmärken men nu har polisen beslutat om skyddsjakt på dom tio bävrarna. Leif Linder har hittills skjutit sju av dem och han tror att attackerna handlar om att bävrarna vill hävda sitt revir.

- Men vi ska komma ihåg att det bara har hänt vid ett par tillfällen, menar Leif. Ingen har någonsin dokumenterat bäverattacker tidigare i Sverige.

När bävrarna är borta kommer att hyddan ska förstöras annars kommer det fler och trots att det tidigare under flera år har gått bra för bävrarna att samsas med badarna vågar man inte chansa.

- Självklart är det inte roligt att ta bort en hel bäverkoloni, säger Leif. Men i det här fallet tror jag att det är nödvändigt.

Eva-Lotta Larsson och Malin Ejdbo badar gärna i Bottenån men båda tror nog att de skulle bli rädda om en bäver kom simmande rakt emot dom.

- Jag skulle springa upp och skrika, tror Malin.

Någon stor fara att bada är det inte menar Leif Linder.

- Men självklart ska man vara uppmärksam och kommer det en bäver simmande ska man gå upp ur vattnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0